Homesteading is een lifestyle waarbij je streeft naar zelfvoorzienendheid en door zoveel mogelijk aspecten van je dagelijks leven in eigen hand te hebben. Denk hierbij aan het verbouwen van je eigen voedsel, het opwekken van hun energie, het beheren van waterbronnen, etc.

Een goed Nederlands woord voor “homesteading” zou “zelfvoorzienend leven” kunnen zijn. De levensstijl waarbij mensen proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn en hun eigen voedsel te verbouwen, energie op te wekken, water te beheren, enzovoort. Andere termen die gebruikt kunnen worden om homesteading te beschrijven zijn “zelfredzaam leven”, “duurzaam leven” of “eigenvoorziening”.

Homesteading is een lifestyle waarbij je streeft naar zelfvoorzienendheid en door zoveel mogelijk aspecten van je dagelijks leven in eigen hand te hebben. Denk hierbij aan het verbouwen van je eigen voedsel, het opwekken van hun energie, het beheren van waterbronnen, het verminderen van afval, en vaak ook het zelf maken van kleding en andere benodigdheden. Homesteaders streven naar onafhankelijkheid van externe voorzieningen en omarmen ambachtelijke vaardigheden en traditionele technieken. Natuurlijk kan dit zeker ook samengaan met hedendaagse technologische toepassingen. > Meer