, ,

Ben jij er al klaar voor, die zelfvoorzienende lifestyle?

Leestijd: 4 minuten

zelfvoorzienende lifestyle

De zelfvoorzienende lifestyle of zelfvoorzienend worden heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen en terecht! Zeker als je naar de huidige situatie in de wereld kijkt. Hoge energieprijzen, dure boodschappen, niet meestijgende inkomens en onhoudbare inflatie. Kan jij hier tegen opboksen?

 

In dit artikel

 

Jouw zelfvoorzienende lifestyle ontwikkelen

 

Zelfvoorzienend zijn omvat veel aspecten van een eigen levensstijl, waaronder het verbouwen van je eigen voedsel, het verminderen of hergebruiken van afval, je energie en financiële middelen, je online privacy en data weer in eigen hand nemen. De toekomst van zelfvoorzienend zijn is veelbelovend, omdat steeds meer mensen het belang hiervan inzien of nog erger, wel moeten. En nee, zelfvoorzienend zijn hoeft zeker niet te betekenen terug naar de preïndustriële tijd!

 

PERMACULTUUR & VOEDSELONAFHANKELIJKHEID

BOUWEN AAN VRIJE & BEWUSTE SAMENLEVINGEN

NEEM JE TECHNOLOGIE EN PRIVACY TERUG

ONAFHANKELIJKE ENERGIE EN ECONOMIE

MINDSET, GEZONDHEID EN WEERBAARHEID

De voordelen op een rij

De voordelen van een zelfvoorzienende lifestyle en onafhankelijk worden zijn talrijk. Door je eigen voedsel te verbouwen heb je controle over wat je eet, en kun je er zeker van zijn dat het voedsel dat je eet vers, gezond en vrij is van schadelijke chemicaliën. Je kunt ook geld besparen op boodschappen door minder afhankelijk te zijn van in de winkel gekochte producten. Bovendien is het verbouwen van je eigen voedsel een geweldige manier om naar buiten te gaan en in contact te komen met de natuur, waarvan is aangetoond dat het talrijke gezondheidsvoordelen heeft.

Een ander aspect van zelfvoorziening is energieopslag. We merken allemaal de hoge energieprijzen, niet alleen stroom, ook gas en olie. Wat de reden ook is, door zelf de regie te nemen, bepaal jij je energie uitgaven en zit je niet in de kou. Onderwerpen zoals zonnepanelen installeren en energie op slaan, kunt je onafhankelijker worden van het elektriciteitsnet en geld besparen op je energierekening. Met de stijgende energiekosten wordt dit een steeds belangrijker aspect van zelfvoorzienend zijn.

 

zelfvoorzienende lifestyle

Big brother is watching you?

Weet wat er online gebeurt met je data en privacy. Weet hoe je met goede alternatieven je persoonlijke en financiële gegevens kunt beschermen tegen misbruik door kwaadwillenden maar ook voor Big Tech. Maar ook, bespaar geld aan talloze software en online abonnementen door open source te gaan gebruiken.

 

Financiële onafhankelijkheid is daarom ook een belangrijk aspect van zelfredzaamheid. Door te werken aan vrij zijn van schulden, zoals je hypotheek. Ook door gerichter je geld uit te geven, alternatieve betalingsmethoden te gebruiken zoals een eigen munt, goud of zilver, Monero of andere private crypto munten, kan je onafhankelijkheid bereiken.

 

zelfvoorzienende lifestyle

Streef vol vertrouwen je dromen na

Leren om een zelfvoorzienende lifestyle aan te nemen kan een geweldige manier zijn om je leven weer in eigen hand te nemen en een positieve invloed op de wereld te hebben. Het kan ook overweldigend zijn. Je kunt klein beginnen door een moestuin aan te leggen, of door zonnepanelen op je huis te installeren. Je kunt ook beginnen met leren over online privacy, financiële onafhankelijkheid en andere aspecten van zelfvoorziening door middel van boeken, online cursussen en workshops en kennis delen in een forum of bijeenkomsten.

“I learned this, at least, by my experiment: that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life which he has imagined, he will meet success unexpected in common hours.” – Henry David Thoreau

Een beroemd citaat dat de geest van zelfvoorziening samenvat is er een van Henry David Thoreau, die zei: “Dit heb ik tenminste geleerd door mijn experiment: dat als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en zich inspant om het leven te leiden dat hij zich heeft voorgesteld, hij onverwacht succes zal ontmoeten in gewone uren.” Dit citaat benadrukt het belang van het nastreven van je dromen en een doelgericht leven, waar het bij zelfvoorziening om draait.

 

 

Tot slot

Kortom, de zelfvoorzienende lifestyle is een levensstijl die steeds populairder wordt, en met reden. Het omvat vele aspecten van een nieuwe levensstijl, waaronder het verbouwen van je eigen voedsel, het verminderen van afval, en het nemen van controle over je energie en financiële middelen. Door te leren over zelfvoorziening kun je je leven (weer) in eigen hand nemen en een positieve invloed op de wereld hebben.

Hoe ga jij beginnen met het organiseren van vaardigheden uitwisselen, het waarborgen van voedselopslag, het opzetten van beveiligde communicatie, het maken van calamiteitenplannen of het leren van zelfverdediging?

 

 

Wat is een zelfvoorzienende lifestyle?

Zelfvoorzienende lifestyle begint met een goede positieve mindset.

Een lifestyle waar je werkt aan zelfvoorzienend zijn. Zoals eigen voedsel verbouwen, je eigen energie opslaan, bewust worden van (online) privacy en data mining en beschikken over je eigen financiële middelen.

 

Lees meer over andere onderwerpen

 

makkelijke-moestuin
kippen-houden-zelfvoorzienend-leven
zelfvoorzienend-leven-zweden-kaart