,

De 3 meestgebruikte soorten waterfilters

Leestijd: 3 minuten

waterfilter-waterkan-filteren-kraanwater

 

Er zijn meerdere redenen om water te willen filteren. Ten eerste kan je water filteren dat uit de kraan komt. Te veel kalk of andere stoffen die in het water zitten kan je met een waterfilter filteren. Maar het kan ook dat je water wilt filteren in een noodsituatie. Denk bijvoorbeeld aan dat het water is afgesloten in je huis. Of je bent gestrand in een bos tijdens een excursie en je moet de nacht verblijven in je tentje. Voor al deze verschillende situaties is het handig om de passende waterfilters te hebben.

 

In dit artikel

 

Welke soorten waterfilters zijn er?

 

Een waterfilter kan je op verschillende manieren interpreteren. In welke situatie je deze het beste kunt gebruiken hangt van je behoefte en noodzaak af. Welke soorten er zijn en hoe ze te gebruiken zijn lees je hier verder.

 

1. Waterfiltersysteem voor de keukenkraan

Een waterfiltersysteem dat je kunt aansluiten op de keukenkraan verwijdert 99% van het lood, chloor, slechte smaken en geuren, sedimenten, fluoride, roest, arseen en andere zware metalen met een filtratienauwkeurigheid van 0.5 μm. Omdat het tussen de leiding en de kraan zit kan je gefilterd water uit de kraan tappen.

Voordeel is dat je niet nog eens extra met kannen hoeft te filteren. Daarnaast behoudt het ook mineralen die essentieel zijn voor het lichaam, zoals kalium, calcium, natrium en magnesium.

Daarnaast is het ook goed om het water Wanneer u uw huis schoonmaakt gebruikt u immers aardig wat water uit de kraan. Met behulp van dit systeem filtert u alle onzuiverheden uit uw kraanwater.

 

  • Waterfiltersysteem Waterdrop

Dit is een onderbouw waterfiltersysteem met directe aansluiting op een kraan met koudwatervoorziening. Bij gebruik met gemeentelijk water heeft elk filter een maximale levensduur van 12 maanden of 30.000 liter.

  • Waterfiltersysteem Althy

Met dit waterzuiveringssysteem kan je jarenlang genieten van gefilterd water. Onderhoud is minimaal en kan een keer in de maand met zelfreiniging. Levensduur van het filter is meer dan 4 jaar.

 

2. Waterfilter kannen

 

Wil je geen filter tussen je waterkraan hebben of wil je anders je water filteren dan zijn er ook waterfilter kannen. Er zijn simpele waterkannen die je in korte tijd gefilterd water geven.

Deze werken met filters die je na een tijd moet vervangen. Hoe goed en grondig en hoe snel je water gefilterd wilt hebben is afhankelijk van het soort filtersysteem.

 

  • BRITA Waterfilterkan

Deze waterfilterkan voorziet je in een mum van tijd van heerlijk zacht drinkwater. Gewoon de kan vullen en BRITA filtert de kalk en andere smaak- en geurverstorende stoffen uit het kraanwater.

  • Waterdrop Waterfilterkan

Deze waterfilterkan met het hoogwaardige filter produceert meer dan 757 liter water voordat je het filter moeten vervangen.

  • ZeroWater Waterfilterkan

Doordat ZeroWater vijf verschillende filtertechnologieën gebruikt in het filter is het mogelijk om vrijwel alle vervuiling uit het leidingwater te verwijderen. Dit zorgt voor heerlijk zacht water. Dit zachte water word took aangeraden om te gebruiken voor het zetten van de beste kopjes thee.

 

waterfilters-wandeltocht-overleven-water

 

3. Waterfilters voor noodsituaties

 

Er zijn ook zogenoemde lifestraw waterfilters. Deze zijn compact, direct als een rietje te gebruiken en doorgaans ingezet in noodsituaties als je drinkbaar water nodig hebt. Het geeft je de mogelijkheid om direct water te drinken uit de meest vervuilde zoetwaterbronnen. Denk hierbij aan rivieren, plassen, vijvers, etc.

 

  • Lifestraw personal waterfilter

Handige compacte filter om bij je te hebben als je gaat kamperen, hiken of lange wandeltochten gaat maken en je direct uit meren, stroompjes of rivieren wilt drinken maar niet zeker weet of het water drinkbaar is. Het filtert 99,9 %  bacteriën en parasieten en microplastics.

  • Sawyer waterfilter

Het grote voordeel van de Sawyer Mini SP128 in vergelijking met andere waterfilters en waterzuiveringsmethoden is dat je bij dit filter niet hoeft te pompen, geen chemicaliën hoeft toe te voegen, niet hoeft te wachten en je geen zorgen hoeft te maken over de werking. Je filter het water simpelweg door het met een waterzak door het filter te persen of door via het filter het water aan te zuigen. Bijvoorbeeld met het meegeleverde speciale rietje. Heel simpel en zonder veel kracht. Je kunt er circa 370.000 liter water mee!

  • GOAT Outdoor Personal Waterfilter Straw

In onverwachte situaties wil je niet afhankelijk zijn van anderen. Met de waterfilter op zak ben je zelfverzekerd dat je gefilterd water kunt dringen. De waterfilter weegt in totaal maar 100 gram en is 22 centimeter lang. Hierdoor neem je het overal eenvoudig mee naar toe. Het past letterlijk in je rugtas. Ook kun je de filter eenvoudig bevestigen aan je broek of tas met de meegeleverde karabijnhaak.

 

Lees meer over andere onderwerpen

 

makkelijke-moestuin
kippen-houden-zelfvoorzienend-leven
zelfvoorzienend-leven-zweden-kaart

 

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] situatie. Wil je minder energie gaan verbruiken, wil je graag verse eieren uit eigen tuin, een wateropvangsysteem, appels verkopen of wat dan ook. Door een simpel lijstje te maken wat voor jou belangrijk is in […]

Reacties zijn gesloten.