BOEKEN

Boeken over Moestuinieren, je eigen groente en fruit verbouwen en meer

moestuin-boek-meer-smaak-uit-eigen-tuin-james-wong

Meer smaak uit eigen tuin

Tips en trucs voor de lekkerste zelf gekweekte groenten, fruit en kruiden.
moestuin-boek-de-urban-moestuin-huw-richards

De urban moestuin

Groente verbouwen in een groentebed van maand tot maand.
moestuin-boek-mijn-mini-moestuin-felicity-hart

Mijn minimoestuin

Handige gids voor wie thuis een minimoestuin wil beginnen, voorzien van allerlei tips, duidelijke foto's en makkelijk te volgen aanwijzingen.
moestuin-boek-het-onkruidboek-

Het onkruidboek

Natuurlijk onderhoud in de praktijk. 'Het onkruidboek' beschrijft de belangrijkste onkruiden en brengt deze met mooie illustraties (o.a. ook tekeningen van kiemplanten) in beeld.
moestuin-boek-leve-de-bodem-anne-marie-van-dam

Leve de bodem!

Wil je van je tuin een groene oase maken, begin dan bij de bodem. Hoe maak je van je grond een gezonde basis zonder te spitten, met de goede bemesting en eigen supercompost? Een gezonde basis voor elke tuin.
moestuin-boek-mijn-moestuin-anne-wieggers

Mijn moestuin

Een heel jaar oogsten uit de tuin. Iedere dag iets uit je eigen tuin eten is helemaal niet moeilijk. Het is lekker én je wordt er blij van.
moestuin-boek-nieuwe-moestuinieren-hans-van-eekelen

Praktijkboek Het nieuwe moestuinieren

Steeds meer mensen ervaren hoe leuk, lekker en gezond het is om zelf groenten te verbouwen. Maar wat zijn nu de handige kneepjes, hoe maak je de tuin tot een blijvend succes?
moestuin-boek-in-de-moestuin-wim-lybaert

In de moestuin

Iedereen kan moestuinieren, dat is de rode draad van In de moestuin. Met moestuinvaardigheden en hoe je die in je vingers krijgt.
moestuin-boek-zeven-stappen-naar-natuurlijke-moestuin

Zeven stappen naar een natuurlijke moestuin

Natuurlijk tuinieren is dé methode van groenten kweken voor de toekomst. 20 jaar gezocht naar de beste manier om op een eenvoudige manier, met de natuur mee, groenten te kweken: zonder spitten, zonder bestrijdingsmiddelen en meststoffen, maar met onze unieke manier van combineren, met veel mulchen en met veel opbrengst!
moestuin-boek-van-zaaien-tot-oogsten-hans-van-eekelen

Van zaaien tot oogsten

Een handige zakgids voor de (biologische) moestuin. Lekker overzichtelijk én compact. Ideaal om iedere dag mee naar buiten te nemen. Legt helder uit hoe je bekende soorten groente makkelijk kunt telen, oogsten, bewaren en verwerken.
moestuin-boek-tuin-smakelijk-vera-greutink

Tuin smakelijk

Tuin smakelijk! bevat ontelbare tuintips, technieken, concrete voorbeelden en ervaringen Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen en toepasbaar op verschillende schalen. Of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt.
moestuin-boek-permacultuur-in-moestuin-christopher-shein

Permacultuur in je moestuin

Het eerste permacultuur moestuinboek, geschikt voor het Nederlandse klimaat. Een praktisch tuinierboek voor beginnende groene vingers en geoefende tuiniers, stap voor stap naar een moestuingeënt op permacultuur principes.
moestuin-boek-ecologisch-tuinieren

Handboek ecologisch tuinieren

Dit is een grondig bewerkte editie van het klassieke Handboek ecologisch tuinieren - de moestuin, met de nieuwste wetenschappelijke inzichten over onder andere het bodemleven, bodemzorg, bemesting en gewasbescherming.
moestuin-boek-jaar-in-de-moestuin-lucy-chamberlain

Een jaar in de moestuin

Met 'Een jaar in de moestuin' heeft de gebruiker een praktisch en overzichtelijk boekwerk in bezit voor jarenlang moestuinplezier. Voor beginners en gevorderden, voor mensen met een lapje grond, (postzegel)tuintje of balkon. Van A tot Z leer je optimaal moestuinieren.
de-meisjes-van-de-moestuin-boek

De meisjes van de moestuin

Kweken, oogsten, koken en eten zijn de basics in het leven van De Meisjes van de Moestuin - Amber Carchedi en Reny Muller. In dit boek laten zij zien dat het telen van je eigen groente en fruit niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn en dat je zeker geen grote tuin hoeft te hebben om er gevarieerd uit te eten.
moestuin-boek-de-makkelijke-moestuin

De Makkelijke Moestuin 2.0

Het boek dat je écht leert moestuinieren. Wil jij een moestuin maar ben je bang dat het je niet gaat lukken, of dat die niet bij je leven past? Snap ik. De meeste mensen doen er namelijk veeeel te moeilijk over.
moestuin-boek-de-tomaat

Tomaat

Zelfgekweekt smaakt beter' brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond?